Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös työmarkkinatuen tarveharkinnassa noudatettavista yleisistä perusteista 13.1.1994/35

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumottu A:lla 30.12.2002/1332, joka on voimassa 1.1.2003 alkaen.

Valtioneuvosto on sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä päättänyt 30 päivänä joulukuuta 1993 työmarkkinatuesta annetun lain (1542/93) 24 §:n 2 momentin nojalla:

1 §

Työmarkkinatuesta annetun lain 24 §:n mukaiset työttömän ja hänen puolisonsa työmarkkinatuen tarveharkinnassa huomioon otettavat maksamisajankohdan tilannetta vastaavat tulot määrätään tämän päätöksen mukaisesti.

2 §

Tulot arvioidaan sen mukaan, kuinka paljon niitä työttömyysaikana tulee jatkuvasti olemaan tai minkä tulojen on katsottava vaikuttavan henkilön tulotasoon kyseisenä aikana, vaikka niiden saamisaika poikkeaisi työttömyysajasta. Vuosittain tai muutoin toistuva tuloerä jaetaan tuloksi koko vuodelle tai muulle tulokaudelle. Satunnaisia tuloja, kuten perintöä, lahjaa, satunnaista myyntivoittoa ja niihin verrattavia tuloja ei oteta huomioon työmarkkinatukea määrättäessä.

3 §

Työtulot, eläketulot ja muut ansiotulot, liike-, ammatti- ja maatilatalouden tulot sekä pääomatulot arvioidaan soveltuvin osin noudattaen tuloverolaissa (1535/92) käytettyä tulon määritelmää. Tuloista vähennetään tällöin tulon hankkimisesta ja säilyttämisestä aiheutuneet kustannukset, mutta ei veronhuojennuksen luontoisia vähennyksiä. Kuolinpesien tulo jaetaan osakkaiden kesken.

Metsätalouden tulona otetaan huomioon työttömyysaikana tehdyn hankintatyön arvo sekä maatilatalouden tuloverolain (543/67) 11 §:n mukainen metsätalouden puhdas tulo.

4 §

Talletusten ja obligaatioiden korot, st...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.