Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Opetusministeriön päätös eräiden valtion oppilaitosten maksullisista suoritteista 30.12.1993/1674

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Opetusministeriö on valtion maksuperustelain (150/92) 8 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Soveltamisala

Tämä päätös koskee valtion ammatillisia oppilaitoksia, valtion ammatillisia opettajankoulutuslaitoksia, lastentarhanopettajaopistoja, valtion kuulo-, näkö- ja liikuntavammaisten kouluja, Helsingin ranskalais-suomalaista koulua ja Suomalais-Venäläistä koulua.

2 §

Maksuttomat julkisoikeudelliset suoritteet

Opetus ja sen edellyttämät tai siihen liittyvät tehtävät kuten kuulustelut, arvioinnit, opinnäytetöiden ohjaus ja tarkastus, opintoneuvonta, opiskelutodistukset, opintosuorituksista annettavat todistukset sekä tutkintotodistukset ovat koulutuksellisista syistä ammatillisen opettajankoulutuslaitoksen järjestämän opettajiksi aikovien pedagogisen peruskoulutuksen vakinaiselle opiskelijalle maksuttomia.

Nuorisokoulutuksena järjestettävän ammatillisen peruskoulutuksen, lastentarhanopettajaopistojen, oppisopimuskoulutuksen, Helsingin ranskalais- suomalaisen ja Suomalais-Venäläisen koulun sekä kuulo-, näkö- ja liikuntavammaisten koulujen opiskelijoiden oppilasmaksuista säädetään erikseen.

3 §

Maksulliset julkisoikeudelliset suoritteet

Maksullisia julkisoikeudellisia suoritteita, joista valtion ammatilliset oppilaitokset, erityisoppilaitoksia lukuun ottamatta, perivät kiinteän maksun, ovat:

1) yksityisopiskelijan arvosanan suorittaminen; kouluasteella 150 markkaa sekä opisto- ja ammatillisella korkea-asteella 250 markkaa, sekä

2) aikuiskoulutuksena järjestetty ammatillinen perus- ja jatk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.