Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös täysin halogenoitujen kloorifluorihiilivety-yhdisteiden, 1,1,1-trikloorietaanin sekä tetrakloorimetaanin käytön ja maahantuonnin rajoittamisesta 8.7.1993/677

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvosto on ympäristöministeriön esittelystä päättänyt 25 päivänä tammikuuta 1982 annetun ilmansuojelulain (67/82) 9 a §:n ja 31 päivänä elokuuta 1978 annetun jätehuoltolain (673/78) 22 §:n 2 momentin nojalla, sellaisina kuin ne ovat, edellinen 14 päivänä elokuuta 1989 annetussa laissa (749/89) ja jälkimmäinen 13 päivänä tammikuuta 1989 annetussa laissa (48/89):

1 §

Soveltamisala

Tätä päätöstä sovelletaan päätöksen liitteessä mainittuihin täysin halogenoituihin kloorifluorihiilivety-yhdisteisiin (CFC-yhdisteisiin), osittain halogenoituihin kloorifluorihiilivety yhdisteisiin (HCFC-yhdisteisiin) sekä 1,1,1-trikloorietaaniin ja tetrakloorimetaaniin (hiilitetrakloridiin).

Päätöksen liitteessä mainittuja yhdisteitä sekä 1,1,1-trikloorietaania ja tetrakloorimetaania saa käyttää analyysi- ja tutkimustarkoituksiin.

2 §

CFC-yhdisteet

CFC-yhdisteiden käyttö on kielletty 1 päivästä tammikuuta 1995 muiden kuin täysin halogenoitujen kloorifluorihiilivety-yhdisteiden käytön kieltämisestä eräissä tuotteissa annetussa valtioneuvoston päätöksessä (508/91) mainittujen muovien ja muovia sisältävien tuotteiden valmistukseen. Käyttö kaukolämpöputkien valmistukseen sekä niiden liitoseristykseen on kuitenkin kielletty 1 päivästä tammikuuta 1994.

CFC-yhdisteitä ei saa käyttää lämmönsiirtoaineina laitteissa, jotka valmistetaan 31 päivän joulukuuta 1994 jälkeen.

CFC-yhdisteiden käyttö liuottimissa on kielletty 1 päivästä tammikuu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.