Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös eräiden täysin halogenoituja kloorifluorihiilivety-yhdisteitä sekä bromifluorikloorihiilivety- ja bromifluorihiilivety-yhdisteitä sisältävien tuotteiden maahantuonnin rajoittamisesta 13.5.1993/442

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Valtioneuvosto on 25 päivänä tammikuuta 1982 annetun ilmansuojelulain (67/82) 9 a §:n nojalla, sellaisena kuin se on 14 päivänä elokuuta 1989 annetussa laissa (749/89), ympäristöministeriön esittelystä päättänyt:

1 §

Täysin halogenoiduilla kloorifluorihiilivety-yhdisteillä tarkoitetaan tässä päätöksessä trikloorifluorimetaania (CCl3F eli CFC-11), diklooridifluorimetaania (CCl2F2 eli CFC-12), triklooritrifluorietaania (C2Cl3F3 eli CFC-113), diklooritetrafluorietaania (C2Cl2F4 eli CFC-114) ja klooripentafluorietaania (C2ClF5 eli CFC-115). Täysin halogenoiduilla bromifluorikloorihiilivety-yhdisteillä tarkoitetaan tässä päätöksessä bromiklooridifluorimetaania (CF2BrCl eli haloni 1211). Täysin halogenoiduilla bromifluorihiilivety-yhdisteillä tarkoitetaan tässä päätöksessä bromitrifluorimetaania (CF3Br eli haloni 1301) ja dibromitetrafluorietaania (C2F4Br2 eli haloni 2402).

2 §

Seuraavien 1 §:ssä mainittuja yhdisteitä sisältävien tuotteiden maahantuonti on kielletty sellaisista valtioista, jotka eivät ole otsonikerrosta heikentäviä aineita koskevan Montrealin pöytäkirjan osapuolia:

1) ajoneuvojen ilmastointilaitteet, mukaan luettuina ajoneuvoihin asennetut laitteet;

2) kotitalouksiin tai kaupalliseen taikka laitoskäyttöön tarkoitetut jäähdytys-, ilmastointi- ja lämpöpumppulaitteistot, joissa 1 §:ssä mainittuja yhdisteitä on lämmönsiirtoaineessa tai eristeessä;

3) aerosolitu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.