Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Asetus elintarvikelisäaineista 12.6.1992/521

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä asetus on kumottu A:lla 24.5.2013/372, joka on voimassa 1.6.2013 alkaen.

Kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 3 päivänä heinäkuuta 1941 annetun elintarvikelain (526/41) 11 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tämä asetus koskee liitteessä mainittuihin ryhmiin kuuluvien elintarvikelisäaineiden myyntiä ja käyttöä elintarvikkeen valmistuksessa.

Elintarvikelisäaineina käytettävistä aromeista säädetään aromeista ja niiden valmistusaineista annetussa asetuksessa (522/92). Valmistuksen apuaineista säädetään erikseen.

Tämä asetus ei koske ravitsemuksellisessa tarkoituksessa lisättäviä vitamiineja tai muita ravintoaineita eikä kasvien tai kasvikunnan tuotteiden käsittelyyn käytettäviä torjunta-aineita.

Sen lisäksi, mitä tässä asetuksessa säädetään, noudatetaan elintarvikeasetuksen (408/52) ja elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä annetun asetuksen (794/91) säännöksiä.

ElintarvikeA 408/1952 on kumottu ElintarvikeL:lla 361/1995. Ks. ElintarvikeL 23/2006.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) elintarvikelisäaineella, jäljempänä lisäaine, elintarvikkeeseen lisättyä teknologisesti vaikuttavaa ainetta, jolla voi olla ravitsemuksellista arvoa, mutta jota ei sellaisenaan tavanomaisesti käytetä elintarvikkeena tai sille ominaisena ainesosana ja jota valmis elintarvike sisältää joko alkuperäisessä tai muuttuneessa muodossa; sekä

2) lisäaineen käytöllä lisäaineen lisäämistä elintarvikkeeseen sellaisenaan tai muihin ainesosiin sekoitettuna elintarvikkeen valmistuksen, pakka...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.