Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Yksityismetsäasetus 15.2.1991/300

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 15 päivänä syyskuuta 1967 annetun yksityismetsälain (412/67) 22 §:n nojalla:

Metsän uudistamishakkuun edellytykset

1 §

Milloin maanomistaja tai hakkuuoikeuden omistaja aikoo suorittaa metsän uudistamista tarkoittavan hakkuun yksityismetsälain 2 §:n 2 momentissa tarkoitetun tilakohtaisen metsätaloussuunnitelman perusteella, on hakkuuilmoitukseen liitettävä maanomistajan ilmoittamat tiedot metsätaloussuunnitelman laatijasta ja laatimisvuodesta, uudistettavan metsän uudistamistavasta ja ajasta, johon mennessä metsän uudistamisen edellyttämät työt on tarkoitus saattaa loppuun.

Mikäli 1 momentissa tarkoitettu metsätaloussuunnitelma ei ole metsälautakunnan laatima tai aikaisemmin tarkastama, on se toimitettava hakkuuilmoituksen yhteydessä metsälautakunnalle kyseessä olevan hakkuun osalta tarkastettavaksi.

Metsän uudistamishakkuun perusteena olevan metsätaloussuunnitelman laatimisesta ei ole saanut hakkuuilmoituksen toimittamisajankohtana kulua enempää kuin 10 vuotta kuitenkin niin, että 1 momentissa tarkoitettu hakkuuilmoitus voi perustua vain vuoden 1986 jälkeen laadittuun metsätaloussuunnitelmaan.

2 §

Metsän uudistamisen ei katsota tapahtuvan metsätaloussuunnitelman perusteella, mikäli siinä olevasta uudistamisehdotuksesta on tarkoitus poiketa siten, että uudistusalan valmistamistapa muuttuu olennaisesti tai istutus muuttuu kylvöksi taikka viljely muuttuu luontaiseksi uudistamiseksi. Maanomistajan on tällöin esitettävä metsälautakunnalle yksityismetsälain 2 §:n 2 momentissa t...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.