Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Vesioikeuksien työjärjestys 27.3.1990/423

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Korkein hallinto-oikeus on 19 päivänä toukokuuta 1961 annetun vesilain (264/61) 15 luvun 9 §:n nojalla, sellaisena kuin se on 30 päivänä huhtikuuta 1987 annetussa laissa (467/87), 27 päivänä maaliskuuta 1990 vahvistanut kullekin vesioikeudelle seuraavan työjärjestyksen:

I Vesioikeuden hallinto

1 §

Vesioikeudella on sijaintipaikallaan kanslia.

2 §

Hallintoasioita käsittelevät vesioikeuden yhteisistunto, hallintojaosto ja vesioikeuden päällikkö.

3 §

Yhteisistuntoon osallistuvat vesioikeustuomarit, vesioikeusinsinöörit ja vesioikeuslimnologit. Yhteisistunnon puheenjohtajana toimii vesioikeuden päällikkö.

Yhteisistunto on päätösvaltainen, kun puheenjohtajan lisäksi vähintään puolet sen jäsenistä on saapuvilla.

4 §

Hallintojaostoon kuuluvat vesioikeuden päällikkö puheenjohtajana sekä jäseninä muut vesioikeustuomarit ja kaksi yhteisistunnon kalenterivuodeksi kerrallaan vesioikeusinsinööreistä ja vesioikeuslimnologeista valitsemaa jäsentä. Yhteisistunto valitsee hallintojaostoon kalenterivuodeksi kerrallaan vesioikeusinsinööreistä ja vesioikeuslimnologeista myös kaksi varajäsentä.

Hallintojaosto on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja ja vähintään kaksi jäsentä on saapuvilla.

Vesilain 15 luvun 4 §:n 2 momentissa tarkoitettu ylimääräinen vesioikeustuomari ei kuulu hallintojaostoon eikä sen jäseneksi tai varajäseneksi voida valita sanotussa lainkohdassa tarkoitettua muuta vesioikeuden ylimääräistä jäsentä.

5 §

Yhteisistunnossa asiat ratkaistaan vesioikeuden sihteerin esittelystä. Hallintojaostossa asiat ratkaistaan vesioikeuden sihteerin tai osastosihteeri...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.