Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtioneuvoston päätös kivihiiltä käyttävien voimalaitosten ja kattilalaitosten rikkidioksidipäästöjen rajoittamisesta 8.3.1990/256

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on voimassa, kunnes ympäristönsuojeluL:n 86/2000 nojalla toisin säädetään.

Valtioneuvosto on 25 päivänä tammikuuta 1982 annetun ilmansuojelulain (67/82) 9 §:n nojalla, sellaisena kuin se on 14 päivänä elokuuta 1989 annetussa laissa (749/89), ympäristöministeriön esittelystä päättänyt:

1 §

Soveltamisala

Tätä päätöstä sovelletaan ilman pilaantumisen ehkäisemiseksi voimalaitosten ja kattilalaitosten kattiloihin, joissa vuoden aikana tuotettavasta energiamäärästä yli puolet saadaan kivihiilestä.

2 §

Päästöohjearvo uusille kattiloille

Tämän päätöksen voimaantulon jälkeen toimintansa aloittaville kattiloille, joiden polttoaineteho on yli 50 mutta enintään 150 megawattia, on ohjeena, että rikkidioksidipäästön vuoden keskiarvo kattilaan syötetyn polttoaineen 1 megajoulen suuruista energiamäärää kohti on enintään 230 milligrammaa.

3 §

Päästömääräys uusille kattiloille

Tämän päätöksen voimaantulon jälkeen toimintansa aloittavien kattiloiden, joiden polttoaineteho on yli 150 megawattia, rikkidioksidipäästön vuoden keskiarvo kattilaan syötetyn polttoaineen 1 megajoulen suuruista energiamäärää kohti saa olla enintään 140 milligrammaa.

4 §

Päästömääräys vanhoille kattiloille

Ennen tämän päätöksen voimaantuloa toimintansa aloittaneiden kattiloiden, joiden polttoaineteho on yli 200 megawattia, rikkidioksidipäästön vuoden keskiarvo kattilaan syötetyn polttoaineen 1 megajoulen suuruista energiamäärää kohti saa olla enintään 230 milligrammaa.

Edellä 1 momentissa mainittu määräys ei ku...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.