Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Puolustusministeriön päätös Suomen alueen valvonnasta ja sen alueellisen koskemattomuuden turvaamisesta annetun asetuksen täytäntöönpanosta ja soveltamisesta 18.1.1990/46

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumoutunut L:lla puolustusvoimista 11.5.2007/551, joka on voimassa 1.1.2008 alkaen.

Puolustusministeriö on puolustusvoimista 31 päivänä toukokuuta 1974 annetun lain 2 a §:n, sellaisena kuin se on 17 päivänä kesäkuuta 1988 annetussa laissa (572/88), ja Suomen alueen valvonnasta ja sen alueellisen koskemattomuuden turvaamisesta 1 päivänä joulukuuta 1989 annetun asetuksen (1069/89) 1, 7, 20 ja 27 §:n nojalla päättänyt:

1 LUKU

Yleiset määräykset

1 §

Suomen aluetta on valvottava ja sen alueellinen koskemattomuus turvattava kaikissa olosuhteissa ja tarvittaessa voimakeinoja käyttäen.

2 §

Ennen voimakeinojen käyttämistä valvontaviranomaisen on huomautettava rikkomuksesta taikka annettava varoitus sekä tarvittaessa tehostettava sitä varoitustulella. Itsepuolustustarkoituksessa ja sellaista vihamielistä toimintaa vastaan, josta aiheutuu välitön uhka valtakunnan turvallisuudelle, saadaan voimakeinoja kuitenkin käyttää välittömästi ilman niiden käyttöä edeltävää huomautusta, varoitusta ja varoitustulta.

3 §

Huomautus ja varoitus on olosuhteiden mukaan annettava viestintävälineellä, suullisesti tai kirjallisesti taikka kansainvälisin merkein. Jollei varoituksen antaminen näin ole mahdollista, voidaan se antaa suorittamalla uhkaava tai hyökkäävä liike taikka varoitustulella.

Varoitus sukelluksissa olevalle sukellusveneelle annetaan aluemerellä varoituspanoksilla ja sisäisillä aluevesillä varoituspanoksilla ja syvyyspommeilla siten, ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.