Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Valtiovarainministeriön päätös osuuskuntien säästökassatoiminnan valvonnasta aiheutuvien kustannusten perimisestä 5.11.1981/736

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Tämä päätös on kumotunut 1.1.2002 alkaen. Ks. L osuuskuntalain voimaanpanosta 1489/2001.

Valtiovarainministeriö on 28 päivänä toukokuuta 1954 annetun osuuskuntalain 18 §:n nojalla, sellaisena kuin se on 19 päivänä joulukuuta 1980 annetussa laissa (861/80), päättänyt:

1 §

Osuuskuntalain 18 §:ssä tarkoitetusta osuuskuntien säästökassatoiminnan valvonnasta aiheutuvien kustannusten peittämiseksi tulee sanotun lain 16 §:n 1 momentissa mainittujen osuuskuntien suorittaa valtiovarainministeriön määräämä valvontamaksu siten kuin tässä päätöksessä määrätään.

Osuuskuntaryhmällä tarkoitetaan tässä päätöksessä säästökassatoimintaa harjoittavien osuuskuntien keskusliikettä ja sen jäsenosuuskuntia.

2 §

Jäsenosuuskunnan on suoritettava valvontamaksu keskusliikkeelle, joka puolestaan suorittaa jäsenosuuskuntien maksujen yhteismäärää vastaavan maksun valtiovarainministeriölle.

3 §

Keskusliikkeiden on vuosittain elokuun 1 päivään mennessä toimitettava valtiovarainministeriölle maksuluettelon laatimista varten tarvittavat tiedot.

Valtiovarainministeriö laatii vuosittain syyskuun 1 päivään mennessä osuuskuntaryhmittäin maksuluettelon. Luettelossa valvontamaksujen kokonaismäärän tulee vastata ao. vuonna säästökassatoiminnan valvonnasta aiheutuviksi arvioituja kokonaiskustannuksia, jotka lasketaan noudattaen mitä valtion maksuperustelain (980/73) 2 §:n 1 momentissa on säädetty ja mitä valtiovarainministeriön antamissa valtion maksuperustelain so...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.