Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki meren pilaantumisen ehkäisemisestä 16.3.1979/298

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Meren pilaamiskielto

Suomen alueella, Suomelle kuuluvalla mannermaajalustalla tai suomalaisella aluksella ei saa ryhtyä toimeen, josta voi aiheutua aavan meren tai toisen valtion aluevesien pilaantumista.

Edellä 1 momentissa tarkoitetuksi toimeksi katsotaan aineen tai energian päästäminen taikka sijoittaminen mereen siten, että tästä joko välittömästi tai sen jatkuessa voi aiheutua vaaraa ihmisen terveydelle, elollisten luonnonvarojen ja meren elämän vahingoittumista, esteitä kalastukselle tai muulle oikeutetulle meren käytölle, meriveden käyttöominaisuuksien huonontumista, viihtyisyyden vähentymistä tai muu näihin rinnastettava haitallinen seuraus. Seurauksia arvioitaessa on otettava huomioon myös aineen ja energian kertyminen ja varastoituminen ympäristöön.

2 §

Muu lainsäädäntö

Suomen aluevesien pilaantumisen ehkäisemisestä on voimassa, mitä vesilaissa (264/61) säädetään. Sen lisäksi on Suomen aluevesillä noudatettava, mitä tämän lain 3, 5 ja 6 §:ssä säädetään.

Suomen aluevesien roskaamisesta on lisäksi voimassa, mitä jätehuoltolaissa (673/78) on säädetty.

Alusten toiminnasta aiheutuvan vesien pilaantumisen ehkäisemisestä säädetään erikseen.

Ks. jätelaki 1072/93

3 §

Kansainväliset sopimukset

Meren pilaantumisen ehkäisemiseksi on sen lisäksi, mitä tässä laissa säädetään, noudatettava, mitä siitä on määrätty Suomea velvoittavassa kansainvälisessä sopimuksessa.

4 §

Jätteen mereen sijoittaminen

Jätettä tai muuta kiinteää, nestemäistä tai kaasumaista ainetta taikka energiaa ei saa päästää tai sijoittaa mereen alu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.