Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki helposti leviävien eläintautien vastustamisesta 16.12.1960/488

Aiempi ajantasamuoto - alkuperäinen säädös

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, säädetään:

1 LUKU

Yleisiä säännöksiä

1 §

Milloin helposti leviävä eläintauti, jota jäljempänä tässä laissa sanotaan eläinkulkutaudiksi, esiintyy maassa tai milloin on olemassa ilmeinen uhka, että tällainen tauti leviää maahan, voidaan taudin vastustamiseksi sen lisäksi, mitä [21 päivänä elokuuta 1937 annetussa eläintautilaissa (302/37)] on säädetty, ryhtyä sellaisiin toimenpiteisiin, kuin tässä laissa säädetään.

Ks. EläintautiL 55/1980.

2 §

Edellä 1 §:ssä mainitun tilanteen sattuessa ovat maassa vakinaisesti asuvat laillistetut eläinlääkärit, jotka eivät ole täyttäneet viittäkymmentä vuotta, eläinlääketieteen kandidaatit ja eläinlääketieteen ylioppilaat [maatalous]ministeriön eläinlääkintöosaston määräyksestä ja [maatalous]ministeriön määräämää kohtuullista korvausta vastaan velvolliset hoitamaan sanotusta tautitilanteesta aiheutuvia eläinlääkärin tehtäviä.

Poliisin tulee antaa eläinlääkintäviranomaisille kaikkea toimialaansa kuuluvaa virka-apua, jota tämän lain tai sen nojalla annettujen määräysten täytäntöönpanossa tarvitaan.

3 §

[Maatalous]ministeriön eläinlääkintöosasto voi antaa meijereiden, maidon vastaanotto- ja kuorima-asemien, teurastamoiden, lihantarkastamoiden, lihanjalostamoiden, myllyjen ja rehunsekoittamoiden sekä muiden niihin verrattavien laitosten toiminnan järjestämisestä sellaisia määräyksiä, jotka eläinkulkutaudin vastustamiseksi katsotaan välttämättömiksi.

Edellä 1 momentissa mainitulla laitosten toiminnan jä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.