Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki puolustustaloudellisesta suunnittelukunnasta 20.5.1960/238

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 21.5.1999/623

Tämä laki on kumottu L:lla 11.4.2008/226, joka on voimassa 1.7.2008 alkaen.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Ne selvittely-, suunnittelu- ja järjestelytehtävät, jotka ovat tarpeen maan taloudellisen puolustusvalmiuden kehittämiseksi sekä väestön toimeentulon ja talouselämän turvaamiseksi sodan taikka sodan vaaran tahi maan ulkopuolella sattuneen sodan tai vaikutuksiltaan siihen verrattavan muun erityisen tapahtuman aiheuttamien poikkeuksellisten olojen aikana, kuuluvat puolustustaloudelliselle suunnittelukunnalle, mikäli niitä ei lailla tai asetuksella ole annettu muun viranomaisen asiaksi.

Suunnittelukunnan suoritettavaksi voidaan asetuksella antaa myös joidenkin, 1 momentissa tarkoitettujen päämäärien toteuttamiseksi tarpeellisten tehtävien toimeenpaneminen.

Suunnittelukunta on kauppa- ja teollisuusministeriön alainen.

2 §

Puolustustaloudelliseen suunnittelukuntaan kuuluu puheenjohtaja ja tarpeellinen määräjäseniä. Suunnittelukunnan puheenjohtajan ja jäsenet, joiden tulee olla maan talouselämään taikka valtion- tai kunnallishallintoon perehtyneitä henkilöitä, määrää valtioneuvosto neljäksi vuodeksi kerrallaan.

Suunnittelukunnalla on oikeus asettaa jaostoja ja muita toimielimiä sekä kutsua niitä varten suunnittelukuntaan lisäjäseniä.

3 momentti on kumottu L:lla 31.12.1987/1241.

3 §

Valtion ja kuntien viranomaiset ja laitokset ovat velvolliset antamaan toimialaltaan puolustustaloudellisen suunnittelukunnan työtään varten tarvitsemat tiedot sekä muutoinkin avustamaan suunnittelukuntaa.

4 §

Teollisuuslaito...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.