Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki eräisiin rangaistus-, huolto- ja hoitolaitoksiin otettujen henkilöiden tapaturmakorvauksesta 30.12.1946/894

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 8.4.2011/334

Ks. muutosehdotus HE 277/2014.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Jos rangaistusvanki on saanut tapaturman aiheuttaman ruumiinvamman tai ammattitautilaissa tarkoitetun ammattitaudin viranomaisen johdon ja valvonnan alaisessa työssä, on hänelle ja hänen omaiselleen suoritettava, mikäli tässä laissa ei toisin säädetä, korvausta sen mukaan, kuin työtapaturman korvaamisesta säädetään.

Mitä 1 momentissa on säädetty, sovellettakoon vastaavasti myös pakkolaitoksessa, pakkotyölaitoksessa, työlaitoksessa, turvasäilössä, tutkintavankeudessa, pidätettynä ja kasvatuslaitoksessa pidettävän, samoin kuin alkoholistihuoltolassa, kunnalliskodissa ja kunnallisessa tai yleisistä varoista avustettavassa turvakodissa hoidettavaan henkilöön sekä sellaiseen sairaanhoitolaitoksen potilaaseen joka suorittaa hänelle laitoksessa noudatettavan hoito-ohjelman mukaisesti määrättyä työtä.

Tätä lakia sovelletaan myös henkilöön, joka laitoksessa pitämisen sijasta on määrätty tai sijoitettu työhön laitoksen ulkopuolelle taikka suorittaa valvontarangaistukseen, yhdyskuntapalveluun tai nuorisorangaistukseen kuuluvaa palkatonta työtä taikka tehtävää. Lakia sovelletaan lisäksi henkilöön, joka suorittaa ehdonalaisen vapauden valvontaan sisältyviä tehtäviä tai ohjelmia. (8.4.2011/334) [HE 17/2010]

2 §

Korvaus suoritetaan valtion varoista. Mikäli kuitenkin 1 §:n 2 momentissa tarkoitettu laitos on kunnallinen tai yksityinen, on asianomaisen kunnan, kuntayhtymän tai yksityisen o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.