Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Laki yleisistä kokouksista 20.2.1907/6

Aiempi ajantasamuoto - seurattu muutossäädökseen 7.4.1995/507

Tämä laki on kumottu KokoontumisL:lla 22.4.1999/530.

Hänen Majesteettinsa Keisari on, Suomenmaan Valtiosäätyjen alamaisesta esityksestä, Tsarskoje Selossa ollessaan 7 (20) p:nä helmikuuta 1907 suvainnut Armossa, kumoten Rikoslain 16 luvun 9 §:n, vahvistaa seuraavan lain yleisistä kokouksista:

1 §

Kaikilla on oikeus kokoontua yleisiin kokouksiin keskustelemaan yleisistä asioista tai muussa luvallisessa tarkoituksessa, noudattaen mitä tässä laissa säädetään. (29.12.1989/1332)

Yleiseksi kokoukseksi ei katsota sitä, johon vain niillä on pääsy, jotka ovat mieskohtaisesti kutsutut tahi kuuluvat yhdistykseen, joka sellaisenaan on saanut kutsun.

2 § (29.12.1989/1332)

Yleisen kokouksen saa järjestää jokainen täysivaltainen Suomen kansalainen sekä täysivaltainen ulkomaalainen, jolla on kotipaikka Suomessa. Sama oikeus on myös Suomessa rekisteröidyllä yhdistyksellä.

3 §

Jos yleinen kokous on aiottu pidettäväksi yleisessä paikassa taivasalla, on kirjallinen tahi suullinen ilmoitus siitä viimeistään kuusi tuntia ennen kokouksen määräaikaa tehtävä, kaupungissa poliisikamariin tahi, missä sellaista ei ole, pormestarille tahi järjestysmiehelle, ja maalla kruununvoudille tahi nimismiehelle. Kuitenkin saa myöhemminkin tehdyn ilmoituksen pitää pätevänä, jos viranomainen ei harkitse siitä olevan haittaa.

Ilmoituksessa yleisestä kokouksesta mainittakoon kokouksen aika ja paikka sekä sen toimeenpanija.

4 §

Mitä 3 §:ssä säädetään yleistä kokousta koskevasta ilmoituksesta älköön sovellettako kokouksiin, joita valitsijat pitävät keskustellakseen valtiopäivämies- tahi muista...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.