Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 940/2023 saakka.

Verohallinnon päätös matkakuluvähennyksen määrästä vuodelta 2022 toimitettavassa verotuksessa 21.11.2022/929

Verohallinto on tuloverolain (1535/1992) 93 §:n 2 momentin, sellaisena kuin se on laissa 426/2022, nojalla määrännyt, että asunnon ja työpaikan välisten matkakustannusten perusteella myönnettävä vähennys lasketaan muiden kulkuneuvojen kuin oman auton tai käyttöetuauton osalta, silloin kun halvimpana kulkuneuvona pidetään muuta kuin julkista kulkuneuvoa, seuraavasti:

1 §

Verovelvollisen käyttäessä asunnon ja työpaikan väliseen matkaan seuraavaa omistamaansa tai hallitsemaansa kulkuneuvoa vähennyksen määrät ovat:

moottoripyörä ja kevyt nelipyörä 0,17 euroa kilometriltä
mopo 0,10 euroa kilometriltä
polkupyörä 98 euroa vuodessa

2 §

Verovelvollisen käyttäessä asunnon ja työpaikan väliseen matkaansa työnantajan omistamaa tai hallitsemaa autoa, josta työnantaja suorittaa autosta johtuvat kustannukset (vapaa autoetu), vähennyksen määrä on 0,19 euroa kilometriltä.

3 §

Verovelvollisen käyttäessä asunnon ja työpaikan väliseen matkaansa muuta kuin edellä 1 ja 2 §:ssä tarkoitettua kulkuneuvoa, taikka muuta kuin tuloverolain 93 §:n 2 momentissa (426/2022) tarkoitettua omaa autoa tai käyttöetuautoa, vähennys myönnetään kustannuksista esitetyn luotettavan selvityksen perusteella.

4 §

Tämä päätös tulee voimaan 30 päivänä marraskuuta 2022.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.