Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta ja lääketieteellisestä selvityksestä (voimassa 31.12.2024 saakka) 8.9.2022/805

Tämä asetus on kumottu A:lla 11.4.2024/167, joka on voimassa 1.1.2025 alkaen.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun lain (378/2005) 24 §:n ja vanhemmuuslain (775/2022) 69 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Näytteenotto

Jos tutkimusta varten tarvittavaa näytettä ei ole otettu lastenvalvojan valvonnassa, 11 §:n 5 kohdassa tarkoitettu näytteenottoasiakirja on annettava oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun lain (378/2005) 13 §:n 3 momentissa tarkoitetulle näytteen ottavalle terveydenhuollon ammattihenkilölle tai näytteenottoa valvovalle edustustossa palvelevalle henkilölle.

Ennen näytteen ottamista tutkittavan on todistettava henkilöllisyytensä. Jos oikeusgeneettinen isyystutkimus tehdään vanhemmuuslain (775/2022) 29 §:n 2 momentissa tarkoitetussa tilanteessa siksi, että tulevien vanhempien henkilöllisyyttä ja perhesiteitä osoittavat asiakirjat ovat puutteelliset, näyte voidaan ottaa, vaikka tutkittavan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todeta.

Näytteen ottajan tai näytteenottoa valvovan lastenvalvojan tai edustustossa palvelevan henkilön on huolehdittava näytteenottoasiakirjan täyttämisestä. Hänen on huolehdittava siitä, että näyte otetaan oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun lain 3 §:ssä tarkoitetun tutkimuksen tekijän ohjeiden mukaisesti ja näyteputkeen merkitään näytteen antajan henkilötiedot. Näyte lähetetään viipymättä näytt...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.