Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Oikeusministeriön asetus Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten virkapuvusta sekä suoja- ja erityisvaatetuksesta 25.8.2022/796

Oikeusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Rikosseuraamuslaitoksesta annetun lain (221/2022) 10 §:n nojalla:

1 §

Virkapuvun ja suojavaatetuksen käyttö

Rikosseuraamuslaitoksen vankiloissa valvonnan ja ohjauksen esimiestehtävissä sekä valvonta- ja ohjaustehtävissä toimivat virkamiehet, joiden tehtävät edellyttävät tunnistamista vaatetuksen perusteella, ovat virantoimituksessa ollessaan velvollisia käyttämään virkapukua tai suojavaatetusta. Suojavaatetuksen tulee olla laitoksittain yhdenmukainen.

Rikosseuraamuslaitoksen muut kuin 1 momentissa tarkoitetut virkamiehet voivat käyttää tunnisteliiviä.

2 §

Virkapuvun käytön valvonta

Vankilassa esimiestehtävissä toimivien Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten on huolehdittava siitä, että heidän alaisensa virkamiehet käyttävät virantoimituksessa tämän asetuksen mukaista, asianmukaisessa kunnossa olevaa virkapukua tai yksikönpäällikön antaman luvan mukaista asiallista muuta vaatetusta tai suojavaatteita.

3 §

Virkapukuun kuuluvat vaatekappaleet, tunnukset ja merkit

Virkapukuun kuuluvien vaatekappaleiden sekä niissä käytettävien tunnusten ja merkkien tulee olla tässä asetuksessa säädetyn mukaisia. Vaatekappaleiden tulee olla valmistettu Rikosseuraamuslaitoksen hallinto- ja tukipalvelut –vastuualueen hyväksymistä kankaista, materiaaleista ja tarvikkeista ja niiden on oltava väreiltään hallinto- ja tukipalvelut –vastuualueen hyväksymiä.

4 §

Virkapukuun kuuluvat vaatekappaleet

Rikosseuraamuslaitoksen 1 §:n 1 momen...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.