Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 96/2024 saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentin mukaisen haittarahan kertakorvauksen perusteista 21.6.2022/518

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015) 87 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Pääoma-arvo

Työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentissa tarkoitettu pääoma-arvo saadaan kertomalla työtapaturma- ja ammattitautilain 86 §:n mukainen haittarahan määrä tämän asetuksen 4 §:n mukaisella pääomakertoimella.

2 §

Korkokanta

Työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentissa tarkoitettu korkokanta on 2 prosenttia.

3 §

Kuolevuus

Laskennassa käytettävä kuolevuusmalli esitetään tämän asetuksen liitteessä 1.

4 §

Pääomakerroin

Kertakorvauksen laskennassa käytettävä pääomakerroin perustuu kuukausittain etukäteen maksettavaan suoritukseen henkilön kuolemaan saakka. Pääomakerroin lasketaan liitteen 1 kaavalla (1).

Pääomakerroin lasketaan iässä, joka saadaan lisäämällä puoli vuotta korvauksensaajan ikään sinä syntymäpäivänä, joka edelsi työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentissa tarkoitetussa tapauksessa vahinkotapahtuman vahinkopäivää.

5 §

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 16 päivänä elokuuta 2022.

Tätä asetusta sovelletaan työtapaturma- ja ammattitautilain 87 §:n 3 momentin mukaisiin kertakorvauksiin, jotka maksetaan 1 päivänä tammikuuta 2022 ja sen jälkeen sattuneiden vahinkotapahtumien perusteella.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.