Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus vakavaa eläintautivaaraa koskevasta tiedottamisesta Euroopan unionin sisäisessä matkustajaliikenteessä 22.4.2021/341

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään eläintautilain (76/2021) 46 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tällä asetuksella annetaan tarkemmat säännökset eläintautilain (76/2021) 46 §:ssä säädetystä velvollisuudesta jakaa eläintaudin leviämisvaaraa koskevaa tietoa Euroopan unionin sisäisessä matkustajaliikenteessä.

2 §

Jaettava tieto

Tiedonjakovelvollisuus koskee Euroopan unionin jäsenvaltioissa (jäsenvaltio) todetuista afrikkalaisen sikaruton taudinpurkauksista johtuvia kieltoja siirtää sikaeläimiä ja sikaeläimistä saatavia tuotteita jäsenvaltioiden välillä. Kielloista säädetään afrikkalaista sikaruttoa koskevista erityisistä torjuntatoimenpiteistä annetussa komission täytäntöönpanoasetuksessa (EU) 2021/605.

3 §

Tiedon jakamiseen velvolliset toiminnanharjoittajat

Tiedonjakovelvollisuus on Suomen ja 2 §:ssä mainitun komission täytäntöönpanoasetuksen liitteessä I mainitun jäsenvaltion väliseen matkustajaliikenteeseen käytettävän sataman tai lentoaseman pitäjällä.

Jos afrikkalaista sikaruttoa esiintyy Suomessa, tiedonjakovelvollisuus on kaikilla Suomen ja muun jäsenvaltion väliseen matkustajaliikenteeseen käytettävän sataman tai lentoaseman pitäjillä.

4 §

Tiedon jakamista koskevat vähimmäisvaatimukset

Toiminnanharjoittajat ovat velvollisia jakamaan matkustajille 2 §:n mukaista tietoa riittävällä ja huomiota herättävällä sekä toiminnan luonteeseen nähden tarkoituksenmukaisella tavalla siten, että näkyville...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.