Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Verohallinnon päätös autoveroilmoituksella ilmoitettavista tiedoista (kumottu) 15.12.2020/1015

Tämä päätös on kumottu P:llä 8.6.2022/412, joka on voimassa 1.7.2022 alkaen.

Verohallinto on autoverolain (777/2020) 54 §:n 2 momentin ja 58 §:n 3 momentin nojalla päättänyt:

1 §

Yleistä veroilmoituksella ilmoitettavista tiedoista

Veroilmoituksella ilmoitetaan verotukseen vaikuttavat seikat veroilmoituksen tietokohdissa esitetyn jaottelun mukaisesti tai jos tiedon kohdalla ei ole jaottelua, muulla tavalla yksilöiden.

Verovelvollisen on ilmoitettava veroilmoituksella tämän päätöksen 2 §:ssä lueteltujen tietojen ja rekisteröidyn autoveroilmoittajan päätöksen 3 §:n 2 momentissa lueteltujen tietojen lisäksi autoverolain 17 §:n 1 momentissa tarkoitetut tiedot ajoneuvon kunnosta ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista halutessaan, että ne otetaan huomioon verotuksessa.

Jos verovelvollinen tai rekisteröity autoveroilmoittaja haluaa verotusta toimitettaessa saada luetuksi hyväksi autoverolain 11 §:ssä tarkoitetun pakettiauton veron määrän vähennyksen, 25 §:n 2 momentissa tarkoitetun taksin alennetun veron tai 23–25 §:ssä tarkoitetun verovapauden, veroilmoituksella on ilmoitettava tiedot veron vähennyksen, alennetun veron tai verovapauden perusteista. Autoverolain 25 §:ssä tarkoitetun alennetun veron tai verovapauden saamiseksi ilmoituksella on lisäksi ilmoitettava liikenneluvan numero.

Jos verovelvollinen haluaa verotusta toimitettaessa saada luetuksi hyväksi autoverolain 31 §:ssä tarkoitetun vähennyksen määräaikaisen vuokrasopimuksen perusteella, veroilmoituksella on ilmoitettava tiedot v...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.