Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Verohallinnon päätös autoveroilmoituksen peruuttamisesta 16.12.2020/1014

Verohallinto on autoverolain (777/2020) 56 §:n 4 momentin nojalla päättänyt:

1 §

Veroilmoituksen peruuttamisen yhteydessä annettavat tiedot

Verovelvollisen, rekisteröidyn autoveroilmoittajan ja sen, joka osoittaa hankkineensa omistusoikeuden sellaiseen ajoneuvoon, jota ei ole rekisteröity tai otettu käyttöön, on annettava autoveroilmoituksen peruuttamisen yhteydessä Verohallinnolle seuraavat tiedot:

1) peruutuksen tekijän henkilötunnus tai y-tunnus;

2) ajoneuvon valmistenumero;

3) asian yksilöinti peruutukseksi.

2 §

Kauppakirja tai muu luotettava selvitys

Kun veroilmoituksen peruuttajana on se, joka osoittaa hankkineensa omistusoikeuden ajoneuvoon, jota ei ole rekisteröity tai otettu käyttöön, tulee peruutuksen liitteenä toimittaa kauppakirja tai muu luotettava selvitys omistusoikeudesta.

3 §

Veroilmoituksen peruuttamistapa

Rekisteröidyn autoveroilmoittajan, yhteisön ja yhteisetuuden on peruutettava ajoneuvokohtainen veroilmoitus sähköisesti. Veroviranomainen voi kuitenkin erityisestä syystä hyväksyä peruuttamisen paperisena. Muu verovelvollinen voi peruuttaa veroilmoituksensa sähköisesti tai vapaamuotoisesti paperisena. Se, joka osoittaa hankkineensa omistusoikeuden sellaiseen ajoneuvoon, jota ei ole rekisteröity tai otettu käyttöön, voi peruuttaa veroilmoituksen vain vapaamuotoisesti paperisena.

Siitä, mitä sähköistä menettelyä käyttäen tiedot on annettava, määrätään Verohallinnon sähköisestä asioinnista ja varmentamisesta antamassa päätöksessä.

Paperinen peruutus toimitetaan Verohallinnon ilmoittamaan osoi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.