Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Verohallinnon päätös perintö- ja lahjaverotusta varten annettavista tiedoista 26.11.2020/841

Verohallinto on perintö- ja lahjaverolain (378/1940) 28 §:n 3 momentin, sellaisena kuin se on laissa 523/2010, nojalla päättänyt:

1 §

Perukirjassa tai sen liitteenä annettavat tiedot

Sen lisäksi, mitä perintökaaressa (40/1965) tai perintö- ja lahjaverolaissa säädetään, on perukirjassa tai sen liitteenä annettava perintöverotusta varten seuraavat tiedot ja selvitykset:

1) vainajan ja hänen oikeudenomistajiensa henkilötunnukset;

2) jäljennös perinnönjakokirjasta, jos kuolinpesässä on toimitettu perinnönjako;

3) selvitys siitä, käyttääkö eloonjäänyt puoliso perintökaaren 3 luvun 1 a §:ssä tarkoitettua oikeutta pitää kuolleen puolison jäämistö jakamattomana hallinnassaan kokonaan tai osittain;

4) selvitys siitä, kieltäytyykö eloonjäänyt puoliso avioliittolain (234/1929) 103 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla luovuttamasta omaisuuttaan ensiksi kuolleen puolison perillisille;

5) jäljennös osituskirjasta tai jakokirjasta, jos ositus tai jako oli toimitettu perinnönjättäjän ja ensiksi kuolleen puolison oikeudenomistajien välillä;

6) selvitys avioliitossa olleen perinnönjättäjän oikeudesta ensin kuolleen puolison kuolinpesän varoihin perinnönjättäjän kuolinhetkellä.

2 §

Perintöveroilmoitus eräissä tilanteissa

Verovelvollisen on annettava perintö- ja lahjaverolain 26 §:n 2 momentissa tarkoitetuissa tapauksissa veroilmoitus perintöverotusta varten.

Perintöveroilmoitus perinnöstä, joka saadaan kuolinhetkellä muualla kuin Suomessa asuneelta henkilöltä, jonka jälk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.