Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Puolustusministeriön asetus varusmiespalveluksessa ja naisten vapaaehtoisessa asepalveluksessa olevien yhteismajoitusta koskevasta kokeilusta (voimassa 1.4.2020–31.12.2022) 18.2.2020/80

Tämä asetus on jätetty voimaan. Ks. L 285/2022 17 §.

Puolustusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) 3 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään määräaikaisesta kokeilusta, jonka aikana varusmiespalvelusta ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavat majoitetaan joukko-osastoissa samoihin majoitustiloihin.

2 §

Kokeilussa mukana olevat joukko-osastot

Yhteismajoituskokeilu toteutetaan vähintään kahdessa joukko-osastossa kaikkien koulutusjaksojen aikana.

3 §

Yhteismajoituksen toteuttaminen

Yhteistuvissa tulee olla mahdollisimman tasapuolisesti sekä miehiä että naisia. Yhteismajoituskokeiluun osallistuminen on vapaaehtoista ja edellyttää kaikkien samassa yhteistuvassa majoittuvien kirjallista suostumusta. Suostumuksen antajalla on oikeus peruuttaa antamansa suostumus ilman perusteluja milloin tahansa.

Yhteismajoituskokeilu koskee ainoastaan majoittumista. Sosiaalitilat ovat miehille ja naisille erilliset.

4 §

Kokeilun seuranta ja arviointi

Pääesikunta seuraa kokeilun toteutumista sekä raportoi kokeilusta puolustusministeriölle puolivuosittain tai muuten erikseen sovittavalla tavalla. Pääesikunta laatii puolustusministeriölle kokeilusta loppuraportin, joka sisältää toimenpidesuositukset ja kehittämisehdotukset.

5 § (14.9.2021/827)

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 2020 ja on vo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.