Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen liikennekelpoisuuden valvonnasta (kumottu) 19.12.2019/1455

Tämä laki on kumottu L:lla 15.1.2021/82, joka on voimassa 1.3.2021 alkaen.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään ajoneuvolain (1090/2002) ja ajoneuvojen katsastustoiminnasta annetun lain (957/2013) 5 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään ajoneuvolaissa (1090/2002) tarkoitetuista määräaikaiskatsastuksista, valvontakatsastuksista ja teknisistä tienvarsitarkastuksista. Lisäksi tässä asetuksessa säädetään ajoneuvojen katsastustoiminnasta annetun lain (957/2013) 5 §:ssä tarkoitettujen tarkastusten ja katsastustehtävien vähäisten osien suorittamisesta muualla kuin katsastustoimipaikalla.

2 §

Määräaikaiskatsastusvelvollisuus

Ajoneuvolain 53 §:ssä tarkoitettu määräaikaiskatsastusvelvollisuus koskee autoja (M- ja N-luokan ajoneuvot), kevyitä nelipyöriä (L6e-luokan ajoneuvot), raskaita nelipyöriä (L7e-luokan ajoneuvot), luvanvaraisessa tavaraliikenteessä käytettäviä T1b-, T2b- ja T3b-luokan traktoreita sekä O2-, O3- ja O4-luokan ajoneuvoja.

Määräaikaiskatsastusvelvollisuus ei kuitenkaan koske hinattavaa laitetta.

3 §

Määräaikaiskatsastuksen aikaväli

Ajoneuvot, joita 2 §:n mukaan koskee määräaikaiskatsastusvelvollisuus, on esitettävä määräaikaiskatsastukseen seuraavasti:

1) linja- ja kuorma-autot (M2-, M3-, N2- ja N3-luokka), O3- ja O4-luokan perävaunut sekä ambulanssit ensimmäisen kerran viimeistään vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönottopäivästä ja sen jälkeen viimeistään vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta;

2) sellaiset henkilöautot (M1-luokka), pakettiauto...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.