Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 708/2020 saakka.

Valtioneuvoston asetus holhousasioiden rekisteristä 19.12.2019/1321

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään Digi- ja väestötietoviraston eräistä henkilörekistereistä annetun lain (1156/2019) 9 §:n nojalla:

1 §

Edunvalvontavaltuutuksesta tallennettavat lisätiedot

Edunvalvontavaltuutuksesta tallennetaan holhousasioiden rekisteriin Digi- ja väestötietoviraston eräistä henkilörekistereistä annetun lain (1156/2019) 8 §:n 1 momentissa tarkoitettujen tietojen lisäksi tieto siitä, että valtuutetun toiminnan valvonta on edunvalvontavaltuutuksesta annetun lain (648/2007) 39 §:n 3 momentin nojalla lopetettu.

Jos valtuutus on vahvistettu vain osittain, rekisteriin tallennetaan lisäksi tieto tästä.

2 §

Rekisteriin merkitsemisen ajankohta

Saatuaan holhoustoimesta annetun lain (442/1999) 65 §:n 3 momentissa, edunvalvontavaltuutuksesta annetun lain 27 §:n 2 momentissa, kansainvälistä suojelua hakevan vastaanotosta sekä ihmiskaupan uhrin tunnistamisesta ja auttamisesta annetun lain (746/2011) 44 §:n 2 momentissa tai kotoutumisen edistämisestä annetun lain (1386/2010) 56 §:n 3 momentissa tarkoitetun tuomioistuimen ilmoituksen holhousviranomaisen on viipymättä ja viimeistään ilmoituksen saapumista seuraavana arkipäivänä huolehdittava ilmoituksessa olevien tietojen tallentamisesta holhousasioiden rekisteriin.

Mitä 1 momentissa säädetään tietojen merkitsemisestä holhousasioiden rekisteriin, sovelletaan myös, kun holhousviranomainen määrää edunvalvojan holhoustoimesta annetun lain 12 §:n nojalla tai kun holhousviranomaisen ratkaisulla muutetaan asiantilaa, josta on tehty r...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.