Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus maakaasun toimitusten selvityksestä ja mittauksesta 10.10.2019/1008

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään maakaasumarkkinalain (587/2017) nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan tasevastuun täyttämiseen, maakaasun toimitusten selvittämiseen ja maakaasun toimitusten mittaukseen maakaasujärjestelmässä.

Mitä tässä asetuksessa säädetään maakaasusta, sovelletaan myös uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaan kaasuun ja muuhun kaasuun, jota syötetään maakaasujärjestelmään kuuluvaan siirto- tai jakeluverkkoon.

Mitä tässä asetuksessa säädetään uusiutuvista energialähteistä peräisin olevan kaasun verkkoonsyötöstä ja syöttöpisteestä, sovelletaan myös maakaasumarkkinalain 2 §:n 2 momentissa tarkoitetun muun kaasun, jota syötetään maakaasujärjestelmään kuuluvaan siirto- tai jakeluverkkoon, verkkoonsyöttöön ja syöttöpisteeseen.

2 §

Määritelmät

Tässä asetuksessa tarkoitetaan:

1) käyttöpaikalla maakaasujärjestelmän fyysistä pistettä, johon maakaasua toimitetaan loppukäyttäjälle;

2) toimitussuhteella maakaasun toimitusta, jossa siirtokapasiteettia varaava tukkumarkkinaosapuoli toimittaa asiakkaalleen kaiken tämän tarvitseman maakaasun, maakaasun toimitusta, jossa siirtokapasiteettia varaava tukkumarkkinaosapuoli tasapainottaa asiakkaansa maakaasun hankinnan ja käytön erotuksen toimittamalla puuttuvan maakaasumäärän tai vastaanottamalla ylijäämän kunkin taseselvitysjakson aikana, sekä uusiutuvista energialähteistä peräisin olevan kaasun tai maakaasumarkkinalain 2 §:n...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.