Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Puolustusministeriön asetus Puolustusvoimien avaruustoiminnan valvonnasta 26.9.2019/999

Puolustusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään avaruustoiminnasta annetun lain (63/2018) 3 §:n 4 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään Puolustusvoimien avaruustoiminnan valvonnasta.

2 §

Pääesikunta

Puolustusvoimien avaruustoiminnan valvonnasta sekä sen suunnittelusta, ohjauksesta ja kehittämisestä vastaa pääesikunta.

3 §

Valvonta

Pääesikunnan on toimitettava puolustusministeriölle ja työ- ja elinkeinoministeriölle raportti Puolustusvoimien harjoittamastaan avaruustoiminnasta vuosittain. Puolustusministeriöllä on oikeus saada valvontatehtävänsä suorittamiseksi myös muut tarpeelliset tiedot pääesikunnalta.

Pääesikunnan on ilmoitettava puolustusministeriölle avaruustoiminnan aloittamisesta sekä avaruustoimintaansa liittyvistä muutoksista, joilla on merkittävää vaikutusta.

4 §

Vuosiraportti

Pääesikunnan on vuosittain antamassaan raportissa kuvattava erityisesti avaruustoiminnan tila, avaruusesineen toimivuus ja toimintahäiriöt, törmäysvaroitukset ja törmäysuhat, mahdolliset ympäristövaikutukset ja suunnitelma toiminnan aloittamiseksi, jatkamiseksi, muuttamiseksi tai päättämiseksi.

5 §

Tarkastusoikeus

Puolustusministeriöllä on oikeus suorittaa 4 §:n mukaisessa valvonnassaan tarpeellisia Puolustusvoimien avaruustoimintaan ja avaruusesineeseen kohdistuvia tarkastuksia.

Tarkastusta suorittavalla virkamiehellä on oikeus päästä tarkastuksen edellyttämässä laajuudessa Puolustusvoimien hallinnassa tai käytössä oleviin avaruustoiminnan harjoitta...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.