Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 985/2019 saakka.

Tasavallan presidentin asetus maakuntapäivä- ja kunnallisvaaleja sekä neuvoa-antavia kunnallisia kansanäänestyksiä koskevien tehtävien hoitamisesta Ahvenanmaalla 22.8.2019/970

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti säädetään Ahvenanmaan itsehallintolain (1144/1991) 32 §:n nojalla, sellaisena kuin se on osaksi laeissa 1556/1994 ja 68/2004, sekä Ahvenanmaan maakunnan hallituksen suostumuksella:

1 §

Ahvenanmaan vaalilain (Ålands författningssamling 2019:45) 17 §:ssä tarkoitetun äänioikeusrekisterin laatii ja sitä ylläpitää Väestörekisterikeskus siten kuin Ahvenanmaan maakunnan hallitus ja Väestörekisterikeskus tarkemmin sopivat. Väestörekisterikeskus hoitaa tähän liittyvät vaalirekisteriviranomaiselle kuuluvat tehtävät.

Väestörekisterikeskus hoitaa myös ne tehtävät, jotka neuvoa-antavista kunnallisista kansanäänestyksistä annetun maakuntalain (Ålands författningssamling 1998:20) 8 §:n mukaan kuuluvat vaalirekisteriviranomaiselle.

2 §

Rekisterihallinnon paikallisviranomaisena Ahvenanmaan valtionvirasto hoitaa ne tehtävät, jotka Ahvenanmaan vaalilain 18, 21, 22 ja 26–29 §:n mukaan kuuluvat vaalirekisteriviranomaiselle.

3 §

Maakunta maksaa 1 §:n 1 momentissa ja 2 §:ssä tarkoitetuista tehtävistä aiheutuvat kustannukset siten kuin Ahvenanmaan maakunnan hallitus sekä Väestörekisterikeskus ja Ahvenanmaan valtionvirasto sopivat. Vastaavasti kyseinen kunta maksaa 1 §:n 2 momentissa tarkoitetuista tehtävistä aiheutuvat kustannukset.

4 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä syyskuuta 2019.

Tällä asetuksella kumotaan maakuntapäivä- ja kunnallisvaaleja sekä neuvoa-antavia kunnallisia kansan...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.