Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 384/2020 saakka.

Valtiovarainministeriön asetus osakkeen liikkeeseenlaskijan palkitsemispolitiikasta ja palkitsemisraportista 2.5.2019/608

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään arvopaperimarkkinalain (746/2012) 7 luvun 17 §:n 2 momentin ja 8 luvun 10 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 511/2019:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään arvopaperimarkkinalain (746/2012) 8 luvun 5 a §:ssä tarkoitetun palkitsemispolitiikan ja 7 luvun 7 b §:ssä tarkoitetun palkitsemisraportin sisällöstä ja tietojen esittämistavasta.

2 §

Palkitsemispolitiikka

Palkitsemispolitiikassa on perusteltava, miten palkitsemispolitiikka edistää liikkeeseenlaskijan liiketoimintastrategiaa ja pitkän aikavälin taloudellista menestystä.

Palkitsemispolitiikassa on esitettävä soveltuvin osin seuraavat tiedot:

1) kuvaus kiinteän ja muuttuvan palkitsemisen eri osista ja niiden suhteellisesta osuudesta;

2) muuttuvien osien määräytymisperusteet;

3) muuttuvan palkitsemisen perusteena olevat taloudelliset ja muut kuin taloudelliset kriteerit sisältäen mahdollisesti käytetyt yhteiskuntavastuuseen liittyvät kriteerit sekä se, miten ne edistävät yhtiön liiketoimintastrategiaa ja pitkän aikavälin taloudellista menestystä;

4) muuttuvien palkkioiden maksamista koskevat lykkäysajat sekä mahdollisuudet vaatia takaisin jo maksettuja muuttuvia palkkioita.

Palkitsemispolitiikassa on esitettävä lisäksi periaatteet:

1) osakeperusteiseen palkitsemiseen sisältyville ansainta- ja sitouttamisjaksoille ja mahdollisille osakkeiden luovutusrajoituksille sekä perustelut sille, miten osakeperusteinen palkitseminen ed...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.