Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus etu- ja sukunimistä 25.10.2018/838

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään etu- ja sukunimilain (946/2017) nojalla:

1 §

Nimilautakunnan tehtävät

Oikeusministeriön hallinnonalalla on nimilautakunta, josta säädetään etu- ja sukunimilain (946/2017) 21 §:n 3 momentissa. Lautakunta toimii asiantuntijaviranomaisena lain soveltamista koskevissa kysymyksissä lain yhtenäisen soveltamiskäytännön varmistamiseksi. Lautakunta antaa maistraatille lausuntoja etu- ja sukunimilain 30 §:ssä tarkoitetuissa asioissa.

Lautakunnan tehtävänä on lisäksi seurata etu- ja sukunimeä koskevissa asioissa noudatettuja käytäntöjä sekä antaa tuomioistuimille ja muille viranomaisille lausuntoja etu- ja sukunimeä koskevissa asioissa. Lautakunta voi myös tehdä oikeusministeriölle aloitteita etu- ja sukunimeä koskevan lainsäädännön kehittämiseksi.

2 §

Nimilautakunnan kokoonpano ja päätösvaltaisuus

Lautakunnassa on puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä neljä muuta jäsentä, joilla kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Jäsenet ja varajäsenet ovat sivutoimisia, ja he toimivat virkavastuulla.

Lautakunnan puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalla tulee olla oikeustieteen muu ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto. Muista jäsenistä yhden tulee olla perehtynyt väestötietojen ylläpitokäytäntöihin, yhden sukututkimukseen, yhden suomen kieleen ja nimistöntutkimukseen sekä yhden ruotsin kieleen ja nimistöntutkimukseen. Henkilökohtaisilla varajäsenillä tulee olla vastaava perehtyneisyys.

Lautakunta on päätösvalt...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.