Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus Ruokavirastosta 31.5.2018/420

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään Ruokavirastosta annetun lain (371/2018) 9 §:n 1 momentin ja valtion virkamieslain (750/1994) 8 §:n 4 momentin nojalla, sellaisena kuin niistä on jälkimmäinen laissa 283/2015:

1 §

Kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusvaatimuksena Ruokaviraston pääjohtajan välittömässä alaisuudessa olevalla johtajalla sekä osaston tai yksikön johtajalla ja viraston organisaatiossa tätä asemaltaan vastaavalla esimiesasemassa olevalla virkamiehellä on ylempi korkeakoulututkinto, perehtyneisyys asianomaisen vastuualueen tehtäviin sekä käytännössä osoitettu johtamistaito.

Teurastamojen, riistan käsittelylaitosten ja niiden yhteydessä olevien elintarvikehuoneistojen valvontaan ja lihantarkastukseen osallistuvan henkilöstön sekä eläinlääkärin ammatin harjoittamista sisältävien virkojen kelpoisuusvaatimuksista säädetään muualla laissa.

2 §

Tieteelliset kelpoisuusvaatimukset ja arvonimet

Kelpoisuusvaatimuksena pääjohtajan välittömässä alaisuudessa olevalla tutkimuksesta vastaavan linjan tai muun vastaavan toimintayksikön johtajalla on sen lisäksi, mitä 1 §:n 1 momentissa säädetään, tohtorin tutkinto ja tieteellinen perehtyneisyys vastuualueeseen. Henkilöllä on professorin arvonimi.

Kelpoisuusvaatimuksena tutkimusjohtajalla ja tutkimusprofessorilla on tohtorin tutkinto, tehtävän edellyttämä monipuolinen kokemus sekä tutkimustoiminnan johtamistaito. Jos henkilöllä on 1 §:n 1 momentissa tarkoitettu esimiesasema, sovelletaan lisäksi, mitä mainitussa momentissa säädetään. Tutkimusjohtajalla on professorin arvonimi.

3 §...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.