Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtiovarainministeriön asetus Suomalaiset kansallismaisemat Koli, Merellinen Helsinki, Punkaharju ja Pallastunturit -juhlarahoista 25.1.2018/91

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään metallirahasta annetun lain (216/1998) 1 §:n 2 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 378/2002:

1 §

Vuonna 2018 julkaistaan Suomalaiset kansallismaisemat -aiheiset 5 euron juhlarahat aiheinaan Koli, Merellinen Helsinki, Punkaharju ja Pallastunturit.

2 §

Juhlarahojen keskusta on kuparinikkeliä, jonka painosta 75 prosenttia on kuparia ja 25 prosenttia nikkeliä. Rengas on alumiinipronssia, jonka painosta on kuparia 92 prosenttia, alumiinia 6 prosenttia ja nikkeliä 2 prosenttia. Pitoisuudet saavat vaihdella enintään ± 10 promilleyksikköä.

3 §

Jokaisen juhlarahan halkaisija on 27,25 ± 0,1 millimetriä ja paino 9,8 ± 0,4 grammaa.

Enintään 5 prosenttia rahoista saa poiketa halkaisijastaan enemmän kuin ± 0,1 millimetriä.

4 §

Juhlarahat lyödään erikoislyöntinä, jolloin rahojen kuvio muodostuu peilikiiltoisista ja mattapintaisista alueista. Juhlarahojen kuvat ja kirjoitukset laakapinnoilla on sijoitettu siten, että rahoja kirjan lehden tavoin käännettäessä kumpikin puoli on oikein päin. Rahoissa on kulutusreuna.

Rahoissa on ne suunnitelleen taiteilijan sukunimen alkukirjain M ja suunnitelleen taiteilijan nimikirjaimet ev tyyliteltyinä sekä Suomen Rahapaja Oy:n tunnus.

5 §

Suomalaiset kansallismaisemat Koli -juhlaraha on seuraavan selitelmän ja kuvan mukainen.

Rahan tunnuspuolella on maisemapiirros, jossa on näkymä Kolin huipulta. Taiteilijan nimikirjaimet ev tyyliteltyinä ovat rahan kehällä alhaalla.

Rahan arvopuolella on ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.