Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus Tullin voimankäyttövälineistä ja tullimiehen oikeudesta kantaa voimankäyttövälineitä 31.8.2017/602

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään tullilain (304/2016) 27 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Voimankäyttö- ja suojavälineet

Henkilöön kohdistuvia voimakeinoja tullilain (304/2016) 22 §:n 1 momentin mukaisesti käytettäessä tullimies saa käyttää vain tämän pykälän 2 momentissa mainittuja voimankäyttövälineitä, jotka Tulli on hyväksynyt ja joiden käyttöön tullimies on saanut koulutuksen.

Tullin voimankäyttövälineet ovat:

1) henkilökohtaisena virka-aseena käytettävät lippaallisella tai itselataavalla kertatulella toimivat pistoolit niihin soveltuvine patruunoineen;

2) ominaisuuksiltaan ja asianmukaisesti käytettyinä vaikutuksiltaan ampuma-asetta lievemmät voimankäyttövälineet.

2 §

Oikeus kantaa ja käyttää voimankäyttövälineitä

Tullimiehellä on oikeus kantaa ja käyttää voimankäyttövälinettä vain, jos hän on saanut kyseisen voimankäyttövälineen käyttöön koulutuksen, osallistunut valtiovarainministeriön asetuksella tarkemmin säädettävään koulutukseen ja harjoitteluun sekä suorittanut voimankäyttövälineen tasokokeen, jolla hän on osoittanut, että hänellä on Tullin määrittelemät tiedot ja taidot käyttää kyseistä välinettä.

3 §

Voimaantulo

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä lokakuuta 2017.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.