Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 264/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus salaisista pakkokeinoista ja salaisista tiedonhankintakeinoista Tullissa 16.3.2017/152

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään rikostorjunnasta Tullissa annetun lain (623/2015) 3 luvun 64 §:n ja 5 luvun 4 §:n, pakkokeinolain (806/2011) 10 luvun 66 §:n sekä Tullin hallinnosta annetun lain (960/2012) 7 ja 10 §:n nojalla:

1 §

Tullin rikostorjunnan virkamiehet ja virkamerkki

Tullin valvontaosaston päällikkö toimii Tullin rikostorjunnan päällikkönä.

Tullin valvontaosaston rikostorjunnasta vastaavien yksiköiden päälliköitä ovat tutkinta–toimintayksikön päällikkö sekä analyysi ja tiedustelu–toimintayksikön päällikkö.

Lisäksi Tullin rikostorjunnan tullimiehiä ovat Tullin valvontaosaston tullimiehet, jotka työskentelevät tutkinta-, analyysi- tai rikostiedustelutehtävissä.

Tullin rikostorjunnan tullimiehelle annetaan Tullin vahvistama virkamerkki, jota heidän on kannettava mukanaan virkatehtävällä. Virkamerkistä tulee käydä ilmi tullimiehen virkanimike sekä mahdollinen asema pidättämiseen oikeutettuna virkamiehenä.

2 §

Salaisen pakkokeinon ja salaisen tiedonhankintakeinon kirjaaminen

Pakkokeinolain (806/2011) 10 luvun 1 §:ssä tarkoitetun salaisen pakkokeinon tai rikostorjunnasta Tullissa annetun lain (623/2015) 3 luvun 1 §:ssä tarkoitetun salaisen tiedonhankintakeinon käyttöä esittäneen tai siitä päättäneen taikka hänen määräämänsä esitutkintavirkamiehen on salaisen pakkokeinon tai salaisen tiedonhankintakeinon käytön lopettamisen jälkeen laadittava pöytäkirja ilman aiheetonta viivytystä, kuitenkin aina 90 päivän kuluessa.

Rikostorjunnasta Tullissa annetun lain 3 luv...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.