Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus valtion erityisrahoitusyhtiölle myönnettävästä valtion lainasta 29.12.2016/1539

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään valtion erityisrahoitusyhtiöstä annetun lain (443/1998) 8 b §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1514/2016:

1 §

Maksuvalmiutta koskeva ennuste

Valtion erityisrahoitusyhtiön, jäljempänä yhtiö, on laadittava yhtiön maksuvalmiutta koskeva ennuste. Ennuste on laadittava neljännesvuosittain vähintään 12 kuukauden ajanjaksolle.

Ennusteessa huomioidaan tilivarat ja muut likviditeettireserviin kuuluvat sijoitukset, anto- ja ottolainojen nostot ja takaisinmaksut sekä muut merkittävät rahavirrat.

2 §

Alijäämä

Alijäämällä tarkoitetaan tilannetta, jossa 1 §:ssä tarkoitettuun maksuvalmiusennusteeseen perustuen yhtiön varat eivät riitä yhtiön antamien sitoumusten rahoittamiseen.

Yhtiön on ilmoitettava syntyneestä alijäämästä työ- ja elinkeinoministeriölle, valtiovarainministeriölle ja valtiokonttorille viipymättä ja viimeistään 12 kuukautta ennen valtion erityisrahoitusyhtiöstä annetun lain (443/1998) 8 b §:ssä tarkoitettujen lainojen arvioitua nostoajankohtaa.

3 §

Lainajärjestely

Lainajärjestelyllä tarkoitetaan päätöstä yhtiölle myönnettävien lainojen enimmäismäärästä, jonka puitteissa yhtiöllä on oikeus nostaa lainoja järjestelyssä määrättyyn enimmäismäärään. Lainat myönnetään euromääräisinä ja vaihtuvakorkoisina. Lainajärjestely on voimassa 12 kuukautta sen myöntämisestä.

Yhtiö on velvollinen maksamaan lainajärjestelystä sitoutumismaksua lainajärjestelyn voimaatulosta kunkin lainan nostoon asti. Sitoutumismaksu maksetaan jälki...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.