Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus luotsauksesta (kumoutunut) 29.12.2016/1385

Tämä asetus kumoutuu 1.9.2023 alkaen. Ks. L 561/2023 73 §.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään luotsauslain (940/2003) nojalla:

1 §

Asetuksen tarkoitus

Tällä asetuksella annetaan luotsauslaissa (940/2003) tarkoitetut tarkemmat säännökset luotsin ohjauskirjasta, linjaluotsinkirjasta, erivapaudesta ja luotsaustutkinnon järjestäjää koskevista erityisvaatimuksista.

2 §

Luotsin ohjauskirjan myöntäminen

Sen lisäksi, mitä luotsauslain 12 §:ssä säädetään, luotsin ohjauskirjan myöntämisen edellytyksenä on, että hakijalla on mainitun pykälän 1 momentin 3 kohdassa tarkoitettuja harjoittelumatkoja erityyppisillä aluksilla ohjauskirjaan merkittävällä väylällä:

1) vähintään 25 matkaa väylän molempiin suuntiin; tai

2) vähintään viisi matkaa väylän molempiin suuntiin tai luotsin ohjauskirjaan merkittävään suuntaan, jos hakija on jo aiemmin saanut ohjauskirjan jollekin toiselle väylälle.

Luotsattavaksi väyläksi määritellyllä, harvoin liikennöidyllä väylällä, jolla viimeisen kalenterivuoden aikana on ollut vähemmän kuin 20 luotsausta, voidaan enintään puolet harjoittelumatkoista korvata laivasimulaattorissa suoritetuilla harjoittelumatkoilla.

Harjoittelumatkoista ja laivasimulaattorissa suoritetuista harjoittelumatkoista on esitettävä varmennettu kirjallinen selvitys.

Harjoittelumatkat ja luotsaustutkinto on suoritettava koeluotsausta edeltävien 12 kuukauden aikana.

Luotsauslain 12 §:n 1 momentin 1 kohdassa tarkoitetun merikapteeninkirjan esittämistä ei vaadita silloin, kun luotsille on aikaisemmin myönnetty oh...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.