Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Sisäministeriön asetus passiin ja henkilökorttiin liitettävästä valokuvasta 15.12.2016/1168

Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään passilain (671/2006) 6 §:n 5 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 966/2014 ja henkilökorttilain (663/2016) 12 §:n 5 momentin nojalla:

1 §

Passin ja henkilökorttiin liitettävä valokuva

Passihakemukseen ja henkilökorttihakemukseen tulee liittää yksi enintään kuusi kuukautta vanha mustavalkoinen tai värillinen valokuva hakijan kasvoista.

2 §

Kuvan koko sekä kasvojen mittasuhteet ja asemointi

Kuvan korkeuden tulee olla 47 millimetriä ja leveyden 36 millimetriä. Pään tulee olla sivusuunnassa keskellä kuvaa siten, että kasvojen keskilinja poikkeaa kuvan keskilinjasta enintään 1,5 millimetriä. Päälaen ja leuankärjen välin tulee olla vähintään 32 ja enintään 36 millimetriä. Päälaen tulee olla vähintään 4 ja enintään 6 millimetriä kuvan yläreunasta. Leuankärjen tulee olla vähintään 7 ja enintään 9 millimetriä kuvan alareunasta.

Jos kuva toimitetaan sähköisesti poliisin lupahallinnon valokuvapalvelimen kautta, kuvan leveyden tulee olla 500 pikseliä ja korkeuden 653 pikseliä. Kasvojen keskilinja saa poiketa kuvan keskilinjasta enintään 21 pikseliä. Päälaen ja leuankärjen välin tulee olla vähintään 445 ja enintään 500 pikseliä. Päälaen tulee olla vähintään 56 ja enintään 84 pikseliä kuvan yläreunasta. Leuankärjen tulee olla vähintään 96 ja enintään 124 pikseliä kuvan alareunasta.

Hiuksia ja partaa ei oteta huomioon 1 ja 2 momentissa tarkoitettuja mittasuhteita laskettaessa.

3 §

Asento

Pään tulee olla suorassa. Kasvojen ja katseen tulee kohdistua suoraan kameraan.

Kuva on otettava suoraan edestä s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.