Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 68/2020 saakka.

Oikeusministeriön asetus Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten virkapuvusta sekä suoja- ja erityisvaatetuksesta 13.12.2016/1126

Oikeusministeriön päätöksen mukaisesti säädetään Rikosseuraamuslaitoksesta annetun lain (953/2009) 11 §:n 1 momentin nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Rikosseuraamuslaitoksen vankiloissa valvonnan ja ohjauksen esimiestehtävissä sekä valvonta- ja ohjaustehtävissä toimivat virkamiehet, joiden tehtävät edellyttävät tunnistamista vaatetuksen perusteella, ovat virantoimituksessa ollessaan velvollisia käyttämään virkapukua tai suojavaatetusta. Suojavaatetuksen tulee olla laitoksittain yhdenmukainen.

Rikosseuraamuslaitoksen muut kuin 1 momentissa tarkoitetut virkamiehet voivat käyttää tunnisteliiviä.

2 §

Vankilassa esimiestehtävissä toimivien Rikosseuraamuslaitoksen virkamiesten on huolehdittava siitä, että heidän alaisensa virkamiehet käyttävät virantoimituksessa tämän asetuksen mukaista, asianmukaisessa kunnossa olevaa virkapukua tai vankilan johtajan antaman luvan mukaista asiallista muuta vaatetusta tai suojavaatteita.

3 §

Virkapukuun kuuluvien asusteiden sekä niissä käytettävien tunnusten ja merkkien tulee olla tässä asetuksessa säädetyn mukaisia. Asusteiden tulee olla valmistettu Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön hyväksymistä kankaista, materiaaleista ja tarvikkeista ja niiden on oltava väreiltään keskushallintoyksikön hyväksymiä.

2 luku

Virka-asusteet

4 § (2.7.2019/900)

Rikosseuraamuslaitoksen 1 §:n 1 momentissa tarkoitettujen virkamiesten virkapukuun kuuluvat seuraavat vaatekappaleet:

1) kenttäpusero naisille ja miehille;

2) kenttähaalari...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.