Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus elävien eläinten eläinlääkinnällisestä rajatarkastuksesta (kumoutunut) 17.3.2016/204

Tämä asetus on kumoutunut 20.12.2019 alkaen. Ks. L 1277/2019 21 §.

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään eläinlääkinnällisestä rajatarkastuksesta annetun lain (1192/1996) nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään eläintautien leviämisen ehkäisemiseksi Euroopan unionin ulkopuolisista maista (kolmannet maat) suoraan Suomeen tuotaville eläville eläimille tehtävästä eläinlääkinnällisestä rajatarkastuksesta. Asetusta sovelletaan myös kolmannesta maasta Suomen alueen kautta toiseen Euroopan unionin jäsenvaltioon tai kolmanteen maahan kuljetettavien elävien eläinten eläinlääkinnälliseen rajatarkastukseen.

Tämän asetuksen säännösten lisäksi on noudatettava, mitä Euroopan unionin kolmansien maiden kanssa tekemissä elävien eläinten eläinlääkinnällistä rajatarkastusta koskevissa kansainvälisissä sopimuksissa määrätään.

2 §

Soveltamisalan rajoitukset

Tätä asetusta ei sovelleta tuotaessa eläviä eläimiä sellaisesta Euroopan unionin ulkopuolisesta maasta, jolla on Euroopan unionin lainsäädäntöön tai unionin kanssa tehtyyn sopimukseen perustuva oikeus toimia unionin sisämarkkinoilla.

Asetusta ei myöskään sovelleta tuotaessa kolmansista maista lemmikkieläimiä, joita tarkoitetaan lemmikkieläinten muista kuin kaupallisista siirroista ja asetuksen (EY) N:o 998/2003 kumoamisesta annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 576/2013 3 artiklan b alakohdassa.

3 §

Suhde eräisiin säädöksiin

Lemmikkieläimille Euroopan unionin ulkorajalla ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.