Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Ympäristöministeriön asetus hitsattavien betoniterästen ja betoniteräsverkkojen olennaisista teknisistä vaatimuksista 16.2.2016/125

Ympäristöministeriön päätöksen mukaisesti säädetään maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 117 a §:n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 958/2012:

1 §

Asetuksen soveltamisala

Tämä asetus koskee kantavien betonirakenteiden raudoituksessa käytettävien betoniterästen ja betoniteräsverkkojen olennaisia teknisiä vaatimuksia.

2 §

Määritelmät

Betoniteräksellä tarkoitetaan kuumavalssaamalla ja/tai kylmämuokkaamalla hiiliteräksestä, austeniittisesta teräksestä tai austeniittis-ferriittisestä teräksestä valmistettua hitsattavaa harjakuvioitua terästä.

Betoniteräsverkolla tarkoitetaan betoniteräksistä tehtaassa koneellisesti hitsaamalla valmistettua verkkoa. Pitkittäiset ja poikittaiset tangot voivat olla valmistettuja eri teräslajien teräksistä.

3 §

Betoniterästen vetolujuusominaisuudet

Betoniteräksen vetolujuusominaisuudet on osoitettava selvittämällä:

a) myötörajan ominaisarvo;

b) murtolujuuden ja myötörajan suhteen ominaisarvo eli murtomyötösuhde sekä

c) suurinta voimaa vastaavan venymän ominaisarvo eli kokonaistasavenymä.

Myötörajan ominaisarvo on määritettävä käyttäen tuotteen nimellistä poikkipinta-alaa. Jos ylempää myötörajaa ei esiinny, on myötöraja määritettävä 0,2 prosentin venymisrajan mukaan.

Betoniteräkset jaetaan niiden murtomyötösuhteen ja kokonaistasavenymän perusteella sitkeysluokkiin A, B ja C. Sitkeysluokassa A murtomyötösuhteen nimellishalkaisijaltaan enintään 6 millimetrin tangoilla tulee olla vähintään 1,0...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.