Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus tapaturma-asiain korvauslautakunnasta 10.12.2015/1468

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään työtapaturma- ja ammattitautilain (459/2015) 228 §:n nojalla:

1 §

Päätösvaltaisuus

Tapaturma-asiain korvauslautakunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan lisäksi läsnä on vähintään kolme jäsentä tai heidän varahenkilönsä. Lautakunta ei kuitenkaan ole päätösvaltainen, jollei läsnä ole yksi työnantajia ja yksi työntekijöitä tai toimihenkilöitä edustava jäsen tai varahenkilö.

Lautakunta on päätösvaltainen myös silloin, kun läsnä on puheenjohtaja ja vähintään kaksi muuta jäsentä tai heidän varahenkilöään, jos kaikki lautakunnan jäsenet tai heidän varahenkilönsä ovat kirjallisesti ennen kokousta yhtyneet esittelijän ratkaisuehdotukseen ja myös läsnä olevat ovat tällä kannalla.

2 §

Asian ratkaiseminen

Asiat ratkaistaan esittelystä yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Puheenjohtajalla ja jäsenillä tai heidän varahenkilöillään on kullakin yksi ääni. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni.

Jos lausuntoasia olennaisesti liittyy lääketieteellisen seikan arviointiin, on ennen lausunnon antamista kuultava lautakunnan lääkäriasiantuntijaa.

3 §

Lausuntopyyntö ja lausunto

Lausuntopyyntö tehdään lomakkeella, johon tulee merkitä päätösehdotus ja kaikki lausunnon antamiseksi tarvittavat olennaiset tiedot. Lomake ja lausuntopyyntöön liitettävät asiakirjat välitetään lautakunnan sähköiseen käsittelyjärjestelmään. Lautakunnan lausunto annetaan vakuutuslaitokselle lomakkeella sähköisen käsittelyjärjestelmän välityksellä.

4 §

Lautakunnan toimisto ja pa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.