Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus rahoitus- ja vakuutusryhmittymän vakavaraisuuden laskemisesta 26.11.2015/1356

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään rahoitus- ja vakuutusryhmittymien valvonnasta annetun lain (699/2004) 20 §:n 5 momentin nojalla:

1 §

Sovellettavan menetelmän valinta

Jos ryhmittymän johdossa oleva yritys on säännelty yritys tai sellainen omistusyhteisö, jonka kaikki säännellyt tytäryritykset ovat suomalaisia yrityksiä, vakavaraisuus lasketaan liitteen I (konsolidointimenetelmä) tai liitteen II (vähennys- ja yhteenlaskumenetelmä) mukaisesti taikka näiden menetelmien yhdistelmänä.

Jos ryhmittymän johdossa oleva yritys on sellainen omistusyhteisö, jonka säännellyistä tytäryrityksistä vähintään yksi on ulkomainen yritys, vakavaraisuus lasketaan liitteen I tai II mukaisesti taikka näiden menetelmien yhdistelmänä. Koordinoiva valvontaviranomainen voi määrätä kuultuaan ryhmittymän johdossa olevaa yritystä ja tässä momentissa tarkoitetun ulkomaisen tytäryrityksen valvonnasta vastaavaa toimivaltaista viranomaista, että ryhmittymän vakavaraisuus lasketaan käyttäen muuta tässä momentissa tarkoitettua menetelmää kuin ryhmittymän johdossa olevan yrityksen esittämää menetelmää. Koordinoiva valvontaviranomainen voi määrätä käyttämään muuta kuin ryhmittymän johdossa olevan yrityksen esittämää menetelmää, jos siihen on valvonnan tehokkuuden tai ryhmittymien tasapuolisen kohtelun edellyttämä painava syy.

2 §

Konsolidointiryhmään tai vakuutusyritysryhmään kuuluvien yritysten huomioon ottaminen

Jos ryhmittymään kuuluva luottolaitos tai sijoituspalveluyritys kuuluu luottolaitostoiminna...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.