Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Valtioneuvoston asetus oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta ja lääketieteellisestä selvityksestä 22.10.2015/1276

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun lain (378/2005) 24 §:n ja isyyslain (11/2015) 60 §:n 1 momentin nojalla:

1 §

Näytteenotto

Jos tutkimusta varten tarvittavaa näytettä ei ole otettu lastenvalvojan valvonnassa, tutkittavan on annettava 11 §:n 5 kohdassa tarkoitettu näytteenottoasiakirja oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun lain (378/2005) 13 §:n 3 momentissa tarkoitetulle näytteen ottavalle terveydenhuollon ammattihenkilölle tai näytteenottoa valvovalle edustuston virkamiehelle.

Ennen näytteen ottamista tutkittavan on selvitettävä henkilöllisyytensä. Jos oikeusgeneettinen isyystutkimus tehdään isyyslain (11/2015) 26 §:n 2 momentissa tarkoitetussa tilanteessa siksi, että miehen tai äidin henkilöllisyyttä ja perhesiteitä osoittavat asiakirjat ovat puutteelliset, näyte voidaan ottaa, vaikka tutkittavan henkilöllisyyttä ei ole voitu luotettavasti todentaa.

Näytteen ottajan tai näytteenottoa valvovan virkamiehen on huolehdittava näytteenottoasiakirjan täyttämisestä. Hänen on huolehdittava siitä, että näyte otetaan oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun lain 3 §:ssä tarkoitetun tutkimuksen tekijän ohjeiden mukaisesti ja näyteputkeen merkitään näytteen antajan henkilötiedot. Näyte lähetetään viipymättä näytteenottoasiakirjan kanssa tutkimuksen tekijälle tämän ohjeiden mukaisesti.

2 §

Kudosnäytteen lähettäminen tutkimuksen tekijälle

Kun tutkimus tehdään oikeusgeneettisestä isyystutkimuksesta annetun...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.