Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön päätös kalojen virusperäisen verenvuotoseptikemian leviämisen estämiseksi perustettavasta rajoitusalueesta (kumoutunut) 20.10.2015/1270

Tämä päätös on kumoutunut 21.4.2021 alkaen. Ks. L 76/2021 101 §.

Maa- ja metsätalousministeriö on eläintautilain (441/2013) 35 §:n ja 36 §:n 1 momentin nojalla päättänyt:

1 §

Päätöksen tarkoitus ja suhde lainsäädäntöön

Tällä päätöksellä perustetaan rajoitusalue kalojen virusperäisen verenvuotoseptikemian (VHS-taudin) leviämisen estämiseksi sekä määrätään rajoitusalueella noudatettavista kielloista, ehdoista, rajoituksista ja velvoitteista.

Vesieläinten ja niiden sukusolujen siirrosta rajoitusalueelta muualle Suomeen säädetään kaloissa, äyriäisissä ja nilviäisissä esiintyvien eläintautien vastustamisesta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (1009/2013) 7 ja 8 §:ssä.

Virallisten terveystodistusten käytöstä siirrettäessä vesiviljelyeläimiä ja niiden sukusoluja rajoitusalueelta muualle Suomeen sekä terveystodistusmalleista säädetään neuvoston direktiivin 2006/88/EY täytäntöönpanosta vesiviljelyeläinten ja niistä saatavien tuotteiden markkinoille saattamista ja yhteisöön tuontia koskevien edellytysten ja todistusvaatimusten osalta ja tartunnanlevittäjälajien luettelon vahvistamisesta annetussa komission asetuksessa (EY) N:o 1251/2008.

2 §

Määritelmät

Tässä päätöksessä tarkoitetaan taudille alttiilla lajilla lajia, joka on määritelty kyseessä olevalle taudille alttiiksi vesiviljelyeläimiin ja niistä saataviin tuotteisiin sovellettavista eläinten terveyttä koskevista vaatimuksista sekä vesiel...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.