Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 66/2023 saakka.

Valtioneuvoston asetus koulumatkatuesta 23.4.2015/530

Nimike on muutettu L:lla 556/2018.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden koulumatkatuesta annetun lain (48/1997) 7 §:n 4 momentin ja 11 §:n nojalla, sellaisina kuin ne ovat laissa 422/2015:

1 § (13.7.2018/556)

Koulumatkatuen laskuttaminen

Koulutuksen järjestäjän, matkalipun myyjän ja joukkoliikenteen lippujärjestelmän ylläpitäjän on toimitettava Kansaneläkelaitokselle koulumatkatukilaissa (48/1997) tarkoitettua koulumatkatukea koskeva henkilöittäin eritelty lasku kalenterikuukausittain jälkikäteen seuraavan kuukauden kymmenenteen päivään mennessä. Koulumatkatuki maksetaan tällöin viimeistään laskun saapumiskuukauden 24 päivänä tai sitä seuraavana pankkipäivänä.

2 §

Liikaa maksetun koulumatkatuen palauttaminen

Jos laskuttajalle on maksettu koulumatkatukea enemmän kuin mihin tämä on oikeutettu, laskuttaja on velvollinen palauttamaan liikaa saamansa koulumatkatuen Kansaneläkelaitokselle. Kansaeläkelaitos voi kuitenkin olla vaatimatta liikaa maksetun koulumatkatuen palauttamista, jos liikaa maksetun tuen määrä on vähäinen.

3 §

Sopimus matkalippujen myymisestä

Kansaneläkelaitoksen tulee sopia matkalipun myyjän ja joukkoliikenteen lippujärjestelmän ylläpitäjän kanssa ainakin seuraavista lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden koulumatkatuesta annetun lain 11 §:ssä tarkoitetuista seikoista:

1) osapuolten tehtävät;

2) tehtävien hoidon toiminnalliset edellytykset;

3) riita-asioiden ratkaisumenettely;

4) sopimukse...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.