Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Tasavallan presidentin asetus tasavallan presidentin kanslian kansliasäännöstä 20.2.2015/150

Tasavallan presidentin päätöksen mukaisesti säädetään tasavallan presidentin kansliasta annetun lain (100/2012) 85 §:n nojalla:

1  §

Henkilöstö

Tasavallan presidentin kansliassa esittelijän virkoja ovat neuvonantajan virat, erityisavustajan virka sekä viestintäpäällikön virka.

Kanslian tehtävissä toimivat myös tasavallan presidentin adjutanteikseen määräämät puolustusvoimien upseerit. Kansliassa toimii tasavallan presidentin turvallisuusvartiosto.

Kanslian ja kanslian käyttöön virkamiehiä asettaneen viraston väliseen yhteistyöhön liittyvistä seikoista sovitaan erikseen.

2 §

Päätöksenteko

Kansliapäällikkö tekee tasavallan presidentin kansliasta annetussa laissa (100/2012) ja tässä asetuksessa tarkoitetut päätöksensä asianomaisen esittelijän esittelystä. Kansliapäällikölle esittelevät virkamiehet määrätään kanslian työjärjestyksessä. Kansliapäällikkö voi pidättää ratkaistavakseen muun virkamiehen päätettäväksi kuuluvan asian.

Kansliapäällikkö päättää virkavapauden myöntämisestä tasavallan presidentin nimittämälle virkamiehelle, kun kysymys on virkavapaudesta, johon virkamiehellä on lain tai virkaehtosopimuksen nojalla oikeus. Muun henkilöstön tällaisista virkavapauksista päättää linnanvouti. Kansliapäällikkö voi tasavallan presidentin kansliasta annetun lain 24 §:n 2 momentissa tarkoitetuissa tapauksissa päättää sairauden todistamiseksi tarpeellisista selvityksistä.

Linnanvouti hyväksyy kanslian maksuun menevät palkat. Kansliapäällikkö antaa kanslian taloussäännön, jossa m...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.