Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtioneuvoston asetus vaarallisten aineiden kuljetukseen tarkoitettujen pakkausten, säiliöiden ja irtotavarakonttien vaatimustenmukaisuuden osoittamisesta ja tähän liittyviä tehtäviä suorittavista tarkastuslaitoksista (kumoutunut) 12.2.2015/124

Tämä asetus kumoutuu 1.9.2023 alkaen. Ks. L 541/2023 150 §.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään vaarallisten aineiden kuljetuksesta annetun lain (719/1994) nojalla:

1 luku

Yleiset säännökset

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään vaarallisten aineiden kuljetuksesta annetussa laissa (719/1994) tarkoitettujen pakkausten, säiliöiden ja irtotavarakonttien vaatimustenmukaisuuden osoittamisesta ja siihen liittyviä tehtäviä suorittavista tarkastuslaitoksista sekä tarkastuslaitosten tunnustamisesta ja niiden toiminnasta. Asetuksessa säädetään myös kuljetettavien painelaitteiden ja paineella tyhjennettävien tai täytettävien säiliöiden rekisteröintivelvoitteesta.

Tämän asetuksen säännöksiä kuljetettavasta painelaitteesta ja siihen liittyvästä venttiilistä ja muusta lisälaitteesta sovelletaan myös vaarallisten aineiden alus- tai ilmakuljetukseen tarkoitettuun kuljetettavaan painelaitteeseen ja siihen liittyvään venttiiliin ja muuhun lisälaitteeseen, jollei jäljempänä toisin säädetä.

Tämän asetuksen säännöksiä kuljetettavasta painelaitteesta sovelletaan myös sellaiseen vaarallisten aineiden kuljetukseen hyväksyttyyn paineastiaan ja paineelliseen säiliöön, joka on saatettu markkinoille ennen 1 päivää heinäkuuta 2001 ja jonka vaatimustenmukaisuutta ei ole uudelleenarvioitu. Näihin paineastioihi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.