Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön asetus viesti-, näyttely- ja koristekyyhkyjen rokottamisesta Newcastlen tautia vastaan (kumottu) 10.12.2014/1118

Tämä asetus on kumottu A:lla 29.3.2023/628, joka on voimassa 21.4.2023 alkaen

Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään eläintautilain (441/2013) 11 §:n 3 momentin ja eläinten lääkitsemisestä annetun lain (617/1997) 20 §:n nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tätä asetusta sovelletaan viesti-, näyttely- ja koristekyyhkyihin.

2 §

Rokotusvelvollisuus

Eläimistä vastuussa olevan toimijan on eläintautilain 11 §:n mukaisesti huolehdittava, että:

1) kaikilla kyyhkyillä pitopaikassa, jossa pidetään kyyhkyjä kilpailu- tai näyttelytarkoitusta varten, on voimassa oleva rokotus Newcastlen tautia vastaan;

2) kyyhkyjen rokottamisesta ilmoitetaan aluehallintovirastolle; sekä

3) tiedot kyyhkyjen rokotuksista merkitään siipikarjan ja eräiden muiden lintujen tunnistamisesta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (867/2010) 5 §:ssä tarkoitettuun eläimistä pidettävään luetteloon.

3 §

Lintujen tunnistaminen

Kyyhky on merkittävä viimeistään rokottamisen yhteydessä joko jalkaan kiinnitettävällä tunnistusrenkaalla, jossa on kyyhkyn yksilöllinen tunnus, tai eläintunnistusjärjestelmästä annetun lain (238/2010) 18 §:n 4 momentissa tarkoitetulla sähköisellä tunnistimella.

4 §

Rokotustodistus

Rokotuksen suorittavan eläinlääkärin on annettava eläintenpitäjälle päiväyksellä ja allekirjoituksella vahvistettu rokotustodistus. Eläinlääkärin on merkittävä todistukseen rokotetun kyyhkyn yksilöllinen tunnus.

Eläimistä vastuussa olevan toimijan on pidettävä rokotus...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.