Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Valtiovarainministeriön asetus luottolaitoksen ja sijoituspalveluyrityksen muuttuvasta lisäpääomavaatimuksesta 5.12.2014/1029

Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään luottolaitostoiminnasta annetun lain (610/2014) 10 luvun 4 §:n 7 momentin ja 5 §:n 4 momentin nojalla:

1 §

Soveltamisala

Tässä asetuksessa säädetään luottolaitostoiminnasta annetun lain (610/2014, jäljempänä laki) 10 luvun 4 §:n 7 momentissa ja 5 §:n 4 momentissa tarkoitetun muuttuvan lisäpääomavaatimuksen (jäljempänä lisäpääomavaatimus) määräämisestä ja sitä koskevaan päätökseen liitettävistä tiedoista ja päätöksen julkistamisesta.

2 §

Lisäpääomavaatimuksen määräämisen perusteet

Lisäpääomavaatimuksen määräämisen ensisijaisena perusteena on 3 §:n mukaisesti neljännesvuosittain laskettu luottokannan ja bruttokansantuotteen välisen suhteen poikkeaminen sen pitkäaikaisesta kehityksestä (jäljempänä trendipoikkeama) ja sen nojalla 4 §:n mukaisesti laskettu lisäpääomavaatimuksen ohjearvo (jäljempänä ohjearvo).

Lisäpääomavaatimuksen määräämisessä on ohjearvon lisäksi otettava huomioon 5 §:ssä tarkoitetut muut suhdanneluonteisten järjestelmäriskien muutosta kuvaavat täydentävät tekijät.

Lisäpääomavaatimus on määrättävä prosenttiyksikön neljäsosan tarkkuudella.

3 §

Trendipoikkeaman laskeminen

Trendipoikkeama lasketaan kultakin vuosineljännekseltä prosenttiyksikköinä liitteen 1 kohdassa olevan kaavan mukaisesti.

Trendipoikkeaman laskennassa on käytettävä virallisia tilastotietoja luottokannasta ja nimellisestä bruttokansantuotteesta vähintään edellisen 15 vuoden ajalta. Jos lopullisia tiet...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.